سود سهام عدالت برای سهامداران
سود سهام عدالت برای سهامداران
با سلام . در این پست میخواهیم به تحلیل و بررسی سود سهام عدالت برای سهام داران بپردازیم. آیا اینکه میگویند بهای سهام عدالت، دو برابر زمان واگذاری زیادتر شده است واقعیت دارد؟ از شما مخاطبان گرامی میخواهیم که تا آخر این بحث با ما همراه باشید.

خب دوستان سازمان خصوصیسازی اعلام کرد: به سبب آییننامه اجرایی توزیع سهام عدالت، سازمان خصوصیسازی از سـال ۱۳۸۸ تابحال مسئولیت دریافت سود شرکتهای سرمایه پذیر سهام عدالت را بهعنوان اقساط سهام واگذار شده و واریز آن به حساب خزانه برعهده داشته هست و شرکتهای موجود در سبد سهام عدالت مکلف شدهاند تا سود سهام عدالت تقسیم شده مکامل عمومی و عادی سالانه خود را تا تسویه حساب کامل اقساط به سازمان خصوصیسازی پرداخت کنند.
ضمناً دستگاههای اجرایی مربوطه که تا پیش از واگذاری، مسئولیت اعمال تملک و مدیریت شرکتهای سرمایهپذیر سهام عدالت را برعهده داشتهاند، صرفاً تا وقـت آزادسازی سهام بهعنوان نماینده دولت مشـخص شدهاند.
جدای از این سازمان خصوصیسازی مکلف شده هست تا وقـت آزادسازی سهام عدالت، سود سهام مرتبط به طرح توزیع سهام عدالت را از شرکتهای سرمایهپذیر دریافت و متناسب با میزان سهم قابل تخصیص به هر فرد، نسبت به پرداخت سود به مشمولان طرح یاد شده اقدام نماید .
از سـال ۱۳۸۸ مسئولیت گرفتن سود شرکتهای سرمایه پذیر سهام عدالت و وظیفه نظارت بر این کمپانـی ها، برعهده سازمان خصوصیسازی و از سـال ۱۳۸۹ تابحال اداره شرکتهای مذکور و حضور در مکامل آنها برعهده دستگاه اجرایی مربوطه است؛ پس برخلاف آنچه که در رسانهها منتشر شده، از سـال ۱۳۸۸ تابحال شرکتهای سرمایهگذاری استانی هیچطور مسئولیتی در زمینه اداره شرکتهای سرمایه پذیر سهام عدالت یا اخذ و توزیع سود سهام این کمپانـی ها، برعهده نداشتهاند.
یکـی از نکات اصلی حاکم بر فرآیند توزیع سود سهام عدالت، این هست که به هر شخـص مشمول سهام عدالت یک میلـیون تومان و به هر خانوار تا سقف ۵ میلـیون تومان سهم اختصاص مییابد ولی پول معامله از محل سود سالانه شرکتهای واگذار شده تسویه می شود .
چنان چه که در انتهـا دوره تقسیط (دوره محاسبه اقساط سهام عدالت با لحاظ سـال مالی شرکتهای سرمایه پذیر، حداکثر ۱۰ دوره مالی از یکم فروردین ۱۳۸۵ تا انتهـا نیمه اول سـال ۱۳۹۵ مشـخص میشود)، بهای سهام مورد واگذاری بطور کامل تسویه نشده باشد، مشمولان میتوانستند در مهلت مقرر نسبت به پرداخت بدهی و تسویه حساب سهام مورد خریداری اقدام کنند.
در هر صورت فقط به میزان مبلغ بدهی تسویه شده، سهام به مشمولان تعلق میگیرد. در ضمن به سبب مصوبات شورای عالی انجام سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون مهم ، سازمان خصوصیسازی مکلف شده هست نسبت به تنظیم و عرضه صورتحساب تسویه اقساط به مشمولان، پـس از انتهـا دوره اقساط اقدام نماید .
بنا بر اعلام سازمان خصوصی سازی، تمام محاسبات به ارزش مقطع واگذاری انجام یافته است، پس طبیعتاً بهای روز سهام واگذار شده زیـادتر از ارزش مقطع واگذاری و تقریباً دو برابراین ارزش می باشد.
از ۴۹ میلـیون شخـص مشمول اخذ سود سهام عدالت ۴۷ میلـیون شخـص در قید حیات می باشند که حدود ۴۰ میلـیون شخـص از آنان شماره شبای حساب بانکی خود را برای اخذ سود سهام عدالت در سـال مالی ۱۳۹۵ در سامانه سهام عدالت وارد کـرده اند و دولت نیت دارد تا انتهـا امسال اولین دوره سود سهام عدالت در این دولت را به حساب مشمولان واریز نماید .
علیاشرف عبدالله پوری حسینی رئیس سازمان خصوصیسازی میگوید: این سازمان برای پرداخت سود سهام عدالت مرتبط به سـال مالی ۱۳۹۵ با شخـص یا ارگان ویژه ای مذاکره نمیکند بلکه تنها پارهای از مـوارد اداری مانده هست که پـس از انجام آن، سودها واریز میشود. راه پرداخت سود به مشمولان در حال طی شدن هست و به موقع خودش به اطلاع می رسانیم .
پوریحسینی ادامه می دهد: سعی ما بر این است که سودها را زودتر پرداخت کنیم و از تمام وقـت قانونی جهت پرداخت سود بهره گیری نکنیم. هدفمان این هست که به همان صورتی که کم کم پولها رامیگیریم ، به همان صورت نیز این پول را به مشمولان پرداخت کنیم.
به انتهای این خبر رسیدیم . امیدواریم که با یاری خدا و همت مسولین محترم این سهام روند خوبی را طی کند و به موقع به حساب مشمولان واریز گردد. از همراهی شما صمیمانه سپاسگزاریم .